Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Vdolečky s lekvárom a smotanou

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 19406x
Vdolečky s lekvárom a smotanou

Nadýchané vdolečky sa hodí na sladký obed. Z bielkov som zadělala žemľové knedle.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Vdolečky s lekvárom a smotanou
recept Vdolečky s lekvárom a smotanou sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

40 dkg hladká múka
1/2 kocky droždie
1 lyžička olej
10 dkg polohrubá múka
2 lyžice cukor múčka
5 dkg maslo
kyslá smotana
250 ml mlieko
1 - 2 štipiek citrónová kôra
lekvár
1 štipka soľ
tuk na vyprážanie
cukor múčka
2 ks žĺtok

Postup prípravy receptu

Do preosiatej múky s cukrom, soľou a citrónovou kôrou urobíme jamku. Rozdrobíme do neho droždie, zalejeme asi 1dl vlažným mliekom. Kvások necháme pod utierkou na teplom mieste vzísť. Potom pridáme 2 žĺtky, teplé mlieko, v ktorom sme rozpustili maslo s olejom, a rum. Vypracujeme nelepivé cesto. Čím dlhšie, tým lepšie. Cesto poprášime múkou a necháme asi hodinu kysnúť. Počas kysnutia cesto raz zrážame. Po vykysnutí vykrajujeme lyžicou malé kúsky cesta na doske dosku. Potom je v ruke smotáváme do guľôčok a necháme pod utierkou kysnúť ešte asi 15 až 20 minút. Ako vložíme vdolečky do rozpáleného tuku, každý trochu uprostred natiahneme, aby sa urobil malý jamku. Vdolečky smažíme dozlatista z oboch strán. Pokladáme na obrúsky, aby sa prebytočný tuk odsal. Vdolečky natierame lekvárom a nakoniec dáme malý kopček kyslej smotany. Na tanieri podľa chuti pocukrujeme. Vdolečky s lekvárom a smotanou podávame teplé alebo studené.

Komentáre k receptu Vdolečky s lekvárom a smotanou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty