Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Včelie úle

  • cukrovinky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 160773x
Včelie úle

Jeden z najobľúbenejších druhov vianočného maškrtenia v množstve domácností.

vytlačiť recept Včelie úle
recept Včelie úle sa mi páči
(Recept sa páči celkom 13x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cukor múčka na vysypanie
1 balíček piškóty

cesto:

200 g mleté piškóty
2 lyžice voda
180 g cukor múčka
80 g maslo
4 lyžice rum
3 lyžice kakao

náplň:

100 g maslo
2 lyžice rum
1 lyžica kondenzované mlieko
1 ks žĺtok
80 g cukor múčka

Postup prípravy receptu

Piškóty pomelieme. Zmiešame je so zvyšnými surovinami na cesto a vypracujeme hladkú hmotu. Základ na včelie úle dáme stuhnúť asi na hodinu do chladničky. Potom vyvaľkáme valček, rozdelíme na rovnaké dieliky, z ktorých tvarujeme guľôčky. Tie vmačkáváme do cukrom vysypaných formičiek a rozbi. Z kondenzovaného mlieka, cukru, rumu a žĺtka vyšľaháme krém, ktorým naplníme úle a priklopíme na piškótu. Úle skladujeme v chlade.

Komentáre k receptu Včelie úle (1 komentár)

  • eve 18.March 2012 15:42

    mnam

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt