Včelie úle
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 165682x
Jeden z najobľúbenejších druhov vianočného maškrtenia v množstve domácností.
(Recept sa páči celkom 13x)
1 komentár
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cukor múčka na vysypanie | |
1 balíček | piškóty |
cesto: | |
3 lyžice | kakao |
200 g | mleté piškóty |
2 lyžice | voda |
180 g | cukor múčka |
80 g | maslo |
4 lyžice | rum |
náplň: | |
80 g | cukor múčka |
100 g | maslo |
2 lyžice | rum |
1 lyžica | kondenzované mlieko |
1 ks | žĺtok |
Postup prípravy receptu
Piškóty pomelieme. Zmiešame je so zvyšnými surovinami na cesto a vypracujeme hladkú hmotu. Základ na včelie úle dáme stuhnúť asi na hodinu do chladničky. Potom vyvaľkáme valček, rozdelíme na rovnaké dieliky, z ktorých tvarujeme guľôčky. Tie vmačkáváme do cukrom vysypaných formičiek a rozbi. Z kondenzovaného mlieka, cukru, rumu a žĺtka vyšľaháme krém, ktorým naplníme úle a priklopíme na piškótu. Úle skladujeme v chlade.
Komentáre k receptu Včelie úle (1 komentár)
-
eve
18.March 2012 15:42
mnam