Variácia na linecké cesto
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 68622x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 ks | citrón |
1 ks | vanilkový cukor |
1 štipka | nože prášok do pečiva |
140 g | maslo |
70 g | práškový cukor |
210 g | hladká múka |
Postup prípravy receptu
Z citróna ostrouháme kôru a vytlačíme šťavu. Do robota dáme múku, cukor, na špičku noža prášku do pečiva, citrónovú kôru a šťavu z celého citróna a zarobíme zmäknutými tukom (najlepšie je asi Hera). Múky môžeme podľa potreby pridať, aby sa cesto nelepil. Uležať v chladničke, pokojne aj viac dní, zabalené do fólie alebo mikroténového sáčku. Vyvaľuje klasické tvary pre sandwich Linz a pečieme zásadne na pečenie papieri (cesto je veľmi krehké) Inú variantu na zlepovanie som vyskúšala tento rok pod inšpiráciou iného cukroví, a to: Vykrajujte Hviezdičky plné a so stredom, plné dajte na plech, na to pol lyžičky marmelády zmiešané s troškou orechov, na to hviezdičku s dierkou, pootočiť tak, že cípy vrchná Hviezdičky sú v medzerách tej spodnej, ľahko přimáčknout a pred pečením potrieť opatrne vajíčkom alebo bielkom , ako chcete. Chlieb je vlastne hneď hotové a nemusí sa ani cukrovej, je krásne lesklé. Pečieme v stredne vyhriatej rúre do ružova.