Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Vareniky so zemiakovou náplňou

  • hlavné chody
  • ruská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 51785x
Vareniky so zemiakovou náplňou

Finančne nenáročné, ale netradičné jedlo, ktoré chutí aj deťom.

vytlačiť recept Vareniky so zemiakovou náplňou
recept Vareniky so zemiakovou náplňou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

soľ
1 ks vajcia
voda
500 g hladká múka

na ozdobu:

1 ks cibula
1 kelímok kyslá smotana
olej
mletá sladká paprika

náplň:

1 lyžička mletá sladká paprika
korenie
3 ks väčšie zemiaky
1 ks stredne veľká cibuľa
soľ

podľa potreby:

olej na vyprážanie

Postup prípravy receptu

Najprv si pripravíme cesto z múky, vajcia, soli a množstvo vody tak, aby vzniklo hladké cesto, ktoré sa bude dobre váľať. Cesto po vypracovaní necháme krátko odpočinúť. Medzitým pripravíme náplň. Zemiaky olúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme. Potom ich scedíme a rozšťoucháme vidličkou. V panvici rozohrejeme olej, pridáme na kocky nakrájanú cibuľu, necháme ju zosklovatieť a zasypeme paprikou. Do panvice pridáme zemiaky, všetko poctivo osolíme a okoreníme. Zmes dobre premiešame a zložíme z ohňa. Cesto vyvaľkáme na 2 mm tenký plát, pohárom vykrajujeme kolieska a kladieme na ne kopčeky zemiakové náplne. Cesto preložíme, aby nám vznikli půlměsíčky. Okraje dobre pritlačíme napríklad pomocou zúbkov vidličky. Tieto plnené knedličky, zvané vareniky, kladieme do vriacej osolenej vody a varíme ich asi 10 minút. Po uvarení vareniky so zemiakovou náplňou ihneď podávame. Chuťovo sa výborne snúbi s kyslou smotanou. Povrch môžeme posypať smaženú cibuľkou zaprášené sladkou paprikou.

Komentáre k receptu Vareniky so zemiakovou náplňou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty