Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Varené vajcia

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 143443x
Varené vajcia

Viete naozaj správne uvariť vajcia? Nie je nad víkendovú raňajkách s teplými vajcami. Nie všetci ale vedia ako na to.

vytlačiť recept Varené vajcia
recept Varené vajcia sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 ks vajcia

podľa potreby:

soľ

príloha:

2 ks paradajka
2 plátky ražný chlieb

Postup prípravy receptu

Ideálne sú čerstvé vajcia, maximálne štrnásť dní stará. Do hrnca dáme vodu soľ a privedieme k varu. Vajcia na silnejšom konci napichneme a na lyžicu je vkladáme do vriacej vody. Ak chceme vajcia namäkko, vyberieme ich lyžicou po 3 minútach. Varíme Ak vajcia na Hnilička, vyberáte je po 4,5 minútach varu. Vajcia na tvrdo varíme podľa veľkosti 8 až 10 minút. Horúca varené vajcia servírujeme v kalíšcích špeciálne určených pre podávanie vajec sa lyžičkou a soľničkou. Výborne chutia s tmavým chlebom a čerstvou zeleninou.

Komentáre k receptu Varené vajcia (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty