Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Varené slimáky

  • predjedlá
  • istrijská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 155625x
Varené slimáky

Pre niektoré pochúťka. Pre niektoré nepredstaviteľný kanibalizmus. Tento recept však v každej dobrej kuchárke nesmie chýbať.

vytlačiť recept Varené slimáky
recept Varené slimáky sa mi páči
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 ks bobkový list
0,5 dl olivová olej
soľ
2 kg slimák

Postup prípravy receptu

Nazbierané záhradné slimáky (slimáky) musíme najprv vyčistiť. Urobíme to tak, že ich umiestnime do debničky, alebo vedra vystlaného vetvičkami. Necháme ich tam 3 až 4 dni. Slimáky sa za tú dobu vyčistí.

Vyberieme slimáky z nádoby. Ešte pred varením je premyte vo vode, ktorú niekoľkokrát vymeníme. Následne je vhodíme do vriacej osolenej vody a spoločne s bobkovým listom varíme najmenej jednu hodinu. Po uvarení slimáky scedíme, vidličkou alebo nožom vyberieme mäso z ulity a odstránime vnútornosti. Mäso musíme ešte dôkladne očistiť soľou a octom. Nakoniec slimáky opláchneme a necháme odkvapkať.

Takto pripravené mäso môžeme ďalej upravovať. Pripravujeme z neho šaláty, smažíme, alebo robíme omáčky.

Foto: www.profimedia.cz

Komentáre k receptu Varené slimáky (1 komentár)

  • Eva 05.May 2013 12:15

    "Pre niektoré pochúťka. Pre niektoré nepredstaviteľný kanibalizmus." Tento recept sem pridala nejaká pani slimáčica, že hovorí o kanibalizme???

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty