Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Varené slimáky

  • predjedlá
  • istrijská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 153578x
Varené slimáky

Pre niektoré pochúťka. Pre niektoré nepredstaviteľný kanibalizmus. Tento recept však v každej dobrej kuchárke nesmie chýbať.

vytlačiť recept Varené slimáky
recept Varené slimáky sa mi páči
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

soľ
2 kg slimák
3 ks bobkový list
0,5 dl olivová olej

Postup prípravy receptu

Nazbierané záhradné slimáky (slimáky) musíme najprv vyčistiť. Urobíme to tak, že ich umiestnime do debničky, alebo vedra vystlaného vetvičkami. Necháme ich tam 3 až 4 dni. Slimáky sa za tú dobu vyčistí.

Vyberieme slimáky z nádoby. Ešte pred varením je premyte vo vode, ktorú niekoľkokrát vymeníme. Následne je vhodíme do vriacej osolenej vody a spoločne s bobkovým listom varíme najmenej jednu hodinu. Po uvarení slimáky scedíme, vidličkou alebo nožom vyberieme mäso z ulity a odstránime vnútornosti. Mäso musíme ešte dôkladne očistiť soľou a octom. Nakoniec slimáky opláchneme a necháme odkvapkať.

Takto pripravené mäso môžeme ďalej upravovať. Pripravujeme z neho šaláty, smažíme, alebo robíme omáčky.

Foto: www.profimedia.cz

Komentáre k receptu Varené slimáky (1 komentár)

  • Eva 05.May 2013 12:15

    "Pre niektoré pochúťka. Pre niektoré nepredstaviteľný kanibalizmus." Tento recept sem pridala nejaká pani slimáčica, že hovorí o kanibalizme???

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt