Varené slimáky
- predjedlá
- istrijská kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 161060x
Pre niektoré pochúťka. Pre niektoré nepredstaviteľný kanibalizmus. Tento recept však v každej dobrej kuchárke nesmie chýbať.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 kg | slimák |
3 ks | bobkový list |
0,5 dl | olivová olej |
soľ |
Postup prípravy receptu
Nazbierané záhradné slimáky (slimáky) musíme najprv vyčistiť. Urobíme to tak, že ich umiestnime do debničky, alebo vedra vystlaného vetvičkami. Necháme ich tam 3 až 4 dni. Slimáky sa za tú dobu vyčistí.
Vyberieme slimáky z nádoby. Ešte pred varením je premyte vo vode, ktorú niekoľkokrát vymeníme. Následne je vhodíme do vriacej osolenej vody a spoločne s bobkovým listom varíme najmenej jednu hodinu. Po uvarení slimáky scedíme, vidličkou alebo nožom vyberieme mäso z ulity a odstránime vnútornosti. Mäso musíme ešte dôkladne očistiť soľou a octom. Nakoniec slimáky opláchneme a necháme odkvapkať.
Takto pripravené mäso môžeme ďalej upravovať. Pripravujeme z neho šaláty, smažíme, alebo robíme omáčky.
Foto: www.profimedia.cz
Komentáre k receptu Varené slimáky (2 komentáre)
-
Vaše méno
13.September 2023 14:26
Neviem si predstaviť, že by som varila alebo jedla slimáka.
-
Eva
05.May 2013 12:15
"Pre niektoré pochúťka. Pre niektoré nepredstaviteľný kanibalizmus." Tento recept sem pridala nejaká pani slimáčica, že hovorí o kanibalizme???