Varené kapusta
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 137929x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 konzerva | kyslá vínnej kapusta |
podľa chuti: | |
soľ | |
cukor | |
podľa potreby: | |
voda |
Postup prípravy receptu
Plechovku vínneho kapusta utrieme a otvoríme. Kapusta z plechovky vyberieme a vložíme do hrnca. Plechovku vypláchneme trochou vody a vodu is nálevom vlejeme do kapusty. Hrniec s kapustou vložíme na platničku a kapusta privedieme k varu. Potom plameň zmiernime a kapustu uvaríme domäkka. Podľa chuti ho môžeme ľahko osladiť cukrom a osoliť. Varené kapusta nezahušťujeme. Na tanier servírujeme iba varené kapusta, bez šťavy. Varené kapusta môžeme podávať studené i teplé.