Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Varená langusta

  • chuťovky
  • dalmácká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 152108x
Varená langusta

Trochu humorný a trochu morbídne recept na výbornú pochúťku, ktorú si žiaden ozajstný gurmán nenechá ujsť.

vytlačiť recept Varená langusta
recept Varená langusta sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 dl vínny ocot
- korenie biely mletý
1 až 2 ks Langusty
- citrón
2 dl bieli vínny ocot
- soľ
1/4 l olivový olej

Postup prípravy receptu

Obstaráme si langusty (živú alebo mŕtvu). Živé langus najprv stočíme chvost pod brucho a zviažeme ju (aby nevyskočil z hrnca). Vložíme ju do vriacej osolenej vody acidofilné octom.

Varíme asi jednu hodinu (podľa veľkosti). To, že je Langusty uvarená spoznáme tak, že ju ulomíme jednu nožičku a vyberte mäso. Ak je mäso mäkké, bude hotová aj celá Langusty.

Vyberieme ju z vody, necháme vychladnúť, a potom vyberieme mäso z panciera. Nezabudnime aj na chvost a klepetá, kde je mäso obzvlášť chutné. V miske ušľaháme olej so soľou, korením a octom. Vznikne zálievka, ktorú langusty polejeme a dozdobíme plátkami citróna.

Podávame ako delikatesu.

Foto: www.profimedia.cz

Komentáre k receptu Varená langusta (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty