Varená langusta
- chuťovky
- dalmácká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 153807x
Trochu humorný a trochu morbídne recept na výbornú pochúťku, ktorú si žiaden ozajstný gurmán nenechá ujsť.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
- | korenie biely mletý |
1 až 2 ks | Langusty |
- | citrón |
2 dl | bieli vínny ocot |
- | soľ |
1/4 l | olivový olej |
1 dl | vínny ocot |
Postup prípravy receptu
Obstaráme si langusty (živú alebo mŕtvu). Živé langus najprv stočíme chvost pod brucho a zviažeme ju (aby nevyskočil z hrnca). Vložíme ju do vriacej osolenej vody acidofilné octom.
Varíme asi jednu hodinu (podľa veľkosti). To, že je Langusty uvarená spoznáme tak, že ju ulomíme jednu nožičku a vyberte mäso. Ak je mäso mäkké, bude hotová aj celá Langusty.
Vyberieme ju z vody, necháme vychladnúť, a potom vyberieme mäso z panciera. Nezabudnime aj na chvost a klepetá, kde je mäso obzvlášť chutné. V miske ušľaháme olej so soľou, korením a octom. Vznikne zálievka, ktorú langusty polejeme a dozdobíme plátkami citróna.
Podávame ako delikatesu.
Foto: www.profimedia.cz