Vanilkové šišky
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 10827x
Doma si pochutnáte a ani pozostalí raj masiek nepohrdne týmito šišky plnenými tvarohom a zdobenými marmeládou.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 lyžica | vanilkový pudingový prášok |
1 lyžica | cukor múčka |
2 ks | vajcia |
1 balíček | prášok do pečiva |
260 g | polohrubá múka |
1 štipka | soľ |
125 ml | mlieko |
1 balíček | vanilkový cukor |
krém: | |
1 balíček | vanilkový cukor |
1 lyžica | cukor múčka |
1 kocka | tvaroh |
na ozdobu: | |
čerešňová marmeláda | |
cukor múčka | |
podľa potreby: | |
slnečnicový olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
V mise zmiešame múku, prášok do pečiva, vanilkový puding i oba druhy cukru so štipkou soli. Do sypkej zmesi rozbi vajíčka, prilejeme mlieko a vymiešame hladké, mierne lepivé cesto. Doske lyžicou vykrajujeme kúsky cesta, ktoré v dlaniach zakulatíme a hádže do vyššej vrstvy rozpáleného oleja. Vanilkové šišky vyprážame po oboch stranách dozlata. Hotové šišky kladieme na papierovú utierku, ktorá "odsaje" prebytočný tuk. Ešte teplé vanilkové šišky (cca 30ks) opatrne v polke mierne rozrežeme, naplníme tvarohovým krémom a ozdobíme kúskom hustej čerešňové marmelády. Pred podávaním môžeme vanilkovej šišky poprášiť práškovým cukrom. Na tvarohový krém len vymiešame mäkký tvaroh s oboma druhmi cukru na hladkú kašičku.