Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Valentínska dobrota

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 3715x
Valentínska dobrota

Bude sa páčiť aj chutiť. Múčnik s tvarohovou náplňou a srdiečkami.

vytlačiť recept Valentínska dobrota
recept Valentínska dobrota sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

2 ks žĺtok
300 g hladká múka
mlieko
50 g cukor kryštál
150 g maslo

náplň:

citrónová kôra
1 ks veľký višňový kompót
2 ks bielok
100 g cukor
50 g maslo
500 g tučný tvaroh

Postup prípravy receptu

Múku zmiešame s na kúsky pokrájanými maslom, cukrom, žĺtky a mlieko pridávame postupne, ak sa cesto bude príliš obsahovať žiadny rozpis. Vypracujeme tuhé cesto a dáme odpočinúť do chladničky. Tvaroh zmiešame s povoleným maslom a cukrom, vyšlehaným snehom z bielkov, môžeme pridať aj trochu citrónovej alebo kôry. Z cesta odoberieme kus na ozdobenie povrchu a zvyšok vyvaľkáme do formy. Na neho rozprestrieme tvarohovú náplň a navrch poukladáme scedené višne alebo iný kompót. Nakoniec vytvoríme zo zvyšného cesta treba srdiečka a poukladáme na vrch múčnika. Valentínska dobrotu pečieme vo vyhriatej rúre na 150 - 170 ° C približne 40 - 60 minút.

Komentáre k receptu Valentínska dobrota (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt