Valentínska dobrota
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 4881x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
mlieko | |
50 g | cukor kryštál |
150 g | maslo |
2 ks | žĺtok |
300 g | hladká múka |
náplň: | |
50 g | maslo |
500 g | tučný tvaroh |
citrónová kôra | |
1 ks | veľký višňový kompót |
2 ks | bielok |
100 g | cukor |
Postup prípravy receptu
Múku zmiešame s na kúsky pokrájanými maslom, cukrom, žĺtky a mlieko pridávame postupne, ak sa cesto bude príliš obsahovať žiadny rozpis. Vypracujeme tuhé cesto a dáme odpočinúť do chladničky. Tvaroh zmiešame s povoleným maslom a cukrom, vyšlehaným snehom z bielkov, môžeme pridať aj trochu citrónovej alebo kôry. Z cesta odoberieme kus na ozdobenie povrchu a zvyšok vyvaľkáme do formy. Na neho rozprestrieme tvarohovú náplň a navrch poukladáme scedené višne alebo iný kompót. Nakoniec vytvoríme zo zvyšného cesta treba srdiečka a poukladáme na vrch múčnika. Valentínska dobrotu pečieme vo vyhriatej rúre na 150 - 170 ° C približne 40 - 60 minút.