Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Valašské škračky

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 2653x
Valašské škračky

Trochu energetická, zato veľká pochúťka z Beskýd z hydinovej pečene.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Valašské škračky
recept Valašské škračky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks malá cibuľa
300 g hydinové pečeň
soľ
3 ks vajcia
celý rasca
majorana
cesnak

príloha:

soľ
2 ks žĺtok
surové zemiaky
Rasco
hladká múka

Postup prípravy receptu

Hydinová pečeň (ideálne kačacie, ale môžu byť aj kuracie) umyjeme, očistíme od blán, pokrájame a orestujeme na spenené cibuľke. Pridáme rascu, korenie, majoránku, sušený alebo prelisovaný cesnak a necháme chvíľu dusiť vo vlastnej šťave. Medzitým si pripravíme zemiakových placiek ako prílohu. Z najemno nastrúhaných zemiakov, z ktorých zlejeme prebytočnú vodu, aby zostala len zemiaková kaša. Ochutíme soľou a rascou, zahustíme hladkou múkou podľa potreby. Múkou šetríme, aby sa nestratila zemiaková chuť a pridáme 2 žĺtky pre farbu. Malé placky smažíme v hlbokom oleji dozlatista. Po vytiahnutí osušíme papierovou utierkou. Akonáhle je pečeň hotová a voda sa takmer vyparila, zalejeme je rozšľahaným osolenými vajcom. Chvíľu miešame, aby vajíčka ľahko stuhnutý a obalil nám jednotlivé kúsky pečene na panvici. Valašské škračky podávame s zemiakových placiek a môžeme dozdobiť petržlenom alebo pažítkou.

Komentáre k receptu Valašské škračky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty