Valašské škračky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 2653x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | malá cibuľa |
300 g | hydinové pečeň |
soľ | |
3 ks | vajcia |
celý rasca | |
majorana | |
cesnak | |
príloha: | |
soľ | |
2 ks | žĺtok |
surové zemiaky | |
Rasco | |
hladká múka |
Postup prípravy receptu
Hydinová pečeň (ideálne kačacie, ale môžu byť aj kuracie) umyjeme, očistíme od blán, pokrájame a orestujeme na spenené cibuľke. Pridáme rascu, korenie, majoránku, sušený alebo prelisovaný cesnak a necháme chvíľu dusiť vo vlastnej šťave. Medzitým si pripravíme zemiakových placiek ako prílohu. Z najemno nastrúhaných zemiakov, z ktorých zlejeme prebytočnú vodu, aby zostala len zemiaková kaša. Ochutíme soľou a rascou, zahustíme hladkou múkou podľa potreby. Múkou šetríme, aby sa nestratila zemiaková chuť a pridáme 2 žĺtky pre farbu. Malé placky smažíme v hlbokom oleji dozlatista. Po vytiahnutí osušíme papierovou utierkou. Akonáhle je pečeň hotová a voda sa takmer vyparila, zalejeme je rozšľahaným osolenými vajcom. Chvíľu miešame, aby vajíčka ľahko stuhnutý a obalil nám jednotlivé kúsky pečene na panvici. Valašské škračky podávame s zemiakových placiek a môžeme dozdobiť petržlenom alebo pažítkou.