Vajíčkový šalát s paradajkami a cibuľou
- šaláty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 67273x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 ks | vajcia natvrdo |
3 ks | biela cibuľa |
100 ml | kyslá smotana |
100 ml | netučný majonéza |
3 ks | paradajka |
na ozdobu: | |
petržlen | |
nálev: | |
bobkový list | |
nové korenie | |
voda | |
cukor | |
ocot | |
celý čierne korenie | |
podľa chuti: | |
soľ | |
korenie |
Postup prípravy receptu
Vajcia uvaríme natvrdo a necháme vychladnúť. Studená a olúpaná vajcia nakrájame na plátky. Paradajky umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. Majonézu zmiešame s kyslou smotanou a ochutíme korením a soľou. Nálev: Do hrnca s vodou vložíme bobkový list, nové korenie, celý čierne korenie, okyselíme octom, prisladíme cukrom a osolíme. Privedieme k varu a povaríme asi 5 minút. Potom do hrnca vložíme nakrájanú cibuľu, necháme prejsť varom a ihneď zlejeme. Cibuľu necháme odkvapkať a vychladiť. V mise ľahko premiešame cibuľu, paradajky a vajíčka s majonézový zálievkou. Podľa potreby dochutíme soľou a korením. Vajíčková šalát s paradajkami a cibuľou rozdelíme do misiek, ozdobíme vajcom a zelenou petržlenovou vňaťou. Vajíčková šalát podávame s toast alebo tmavým pečivom.