Vajíčkový šalát s kuracím mäsom
- šaláty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 11089x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | vajcia |
3 ks | sterilizovaná uhorka |
chilli mlynček | |
2 ks | zrelé pevné paradajka |
1 lyžica | olej |
1 ks | kurací rezeň |
zálievka: | |
1 lyžica | nálev |
čerstvé alebo sušené petržlen | |
soľ | |
1 lyžica | tatárska omáčka |
1 lyžička | granulovaný cesnak |
Postup prípravy receptu
Kurací steak (rezeň) nakrájame na rezance a orestujeme posypanej čili korením na rozohriatom oleji. Mäso vyberieme na papierovú utierku a necháme odsať tuk. Vajcia uvaríme v osolenej vode natvrdo, schladíte, olúpeme a nakrájame na kocky. Sterilizované uhorky a paradajky nakrájame tiež na kocky. Do misky dáme kuracie mäso a kocky vajec, paradajok a uhorky. Pridáme lyžicu tatarky (dresingu alebo ľahkého jogurtu) a uhorkového nálevu, štipku soli, cesnaku aj petržlenu a opatrne zamiešame. Šalát uložíme aspoň na hodinu do chladničky. Studený nájdený vajíčková šalát s kuracím mäsom pred podávaním znovu ľahko premiešame, prípadne prisolíme a posypeme petržlenom.