Vajíčkové toasty so šampiňónmi
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 27618x
Recept na toasty s miešanými vajciami a šampiňónmi, ochutené cesnakom. Tip na rýchle pohostenie pre nečakanú návštevu.
Recept na 4 porcie.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 ks | malá cibuľa |
4 strúčiky | cesnak |
80 g | tvrdý syr |
2 lyžice | maslo |
400 g | priečne sterilizované šampiňóny |
8 plátkov | biela veka |
4 ks | vajcia |
na ozdobu: | |
usekaná pažítka | |
červená paprika | |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a nakrájame najemno. Pažítku umyjeme a usekáme. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Plátky šampiňónov necháme odkvapkať. Červenú papriku nakrájame na prúžky. Syr nastrúhame. Plátky sendviča osmažíme na oleji do ružova, necháme odkvapkať na papierovom obrúsku a uchováme v teple. Na masle speníme cibuľku a za stáleho miešania pridáme celé vajcia a šampiňóny. Ochutíme cesnakom, mletým korením a soľou. Zmes návrším na toasty, posypeme syrom a usekanou pažítkou. Vajíčková toasty so šampiňónmi podávame horúce, ozdobené prúžkom čerstvé alebo nakladané červené papriky.