Vajíčkové jednohubky s cesnakom
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 72109x
Recept na pikantné jednohubky s vajíčková-cesnakovou nátierkou. Vhodné k vínu a pivu. Jednoduchá príprava a zaručený úspech.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
80 g | Gervais |
kapary | |
1 štipka | korenie |
1 palička | cesnak |
3 lyžice | majonéza ľahká |
reďkovky | |
rožky | |
3 ks | vajcia natvrdo |
1 štipka | soľ |
Postup prípravy receptu
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a oloupeme.Česnek olúpeme a vymiešame so soľou a korením. V mise vymiešame GERVAIS s cesnakom do hladka. Môžeme podľa potreby pridať 1 lyžičku mlieka, ale nie viac. Přistrouháme (na hrubom strúhadle) uvarené vychladnutá vajcia. Premiešame a odľahčíme majonézou.Podle chuti prisolíme a okoreníme. Necháme asi 1 hodinu rozležet. Natierame na kolieska rožkov a zdobíme plátkom reďkovky a guličkami kapár.