Vajíčková nátierka
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 156676x
Vajíčková nátierka rozhodne nepatria len k Veľkej noci. Možno ju pripravovať celoročne a je veľmi chutná.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 ks | paprika (oranžová) |
200 g | smotanový syr |
1/2 ks | paprika (zelená) |
5 ks | vajcia |
100 g | smotanový syr Lučina |
podľa chuti: | |
mleté biele korenie | |
soľ | |
mletá sladká paprika |
Postup prípravy receptu
Vajcia uvaríme natvrdo, vyberieme, olúpeme a necháme vychladnúť. Vychladnutý vajcia rozkrojíme opatrne pozdĺžne, vyberieme žĺtky a vymiešame je dohladka so syrom a lúkach. Bielka jemne nasekáme. Papriky očistíme, zbavíme jadrovníkov, umyjeme a nakrájame na drobné kocky. Do žĺtkovej zmesi vmiešame posekané bielky, kocky papriky a podľa chuti okoreníme a osolíme. Vajíčková nátierku podávame s čerstvým pečivom.