Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Vajíčková nátierka

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 155726x
Vajíčková nátierka

Vajíčková nátierka rozhodne nepatria len k Veľkej noci. Možno ju pripravovať celoročne a je veľmi chutná.

vytlačiť recept Vajíčková nátierka
recept Vajíčková nátierka sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

5 ks vajcia
100 g smotanový syr Lučina
1/2 ks paprika (oranžová)
200 g smotanový syr
1/2 ks paprika (zelená)

podľa chuti:

mleté biele korenie
soľ
mletá sladká paprika

Postup prípravy receptu

Vajcia uvaríme natvrdo, vyberieme, olúpeme a necháme vychladnúť. Vychladnutý vajcia rozkrojíme opatrne pozdĺžne, vyberieme žĺtky a vymiešame je dohladka so syrom a lúkach. Bielka jemne nasekáme. Papriky očistíme, zbavíme jadrovníkov, umyjeme a nakrájame na drobné kocky. Do žĺtkovej zmesi vmiešame posekané bielky, kocky papriky a podľa chuti okoreníme a osolíme. Vajíčková nátierku podávame s čerstvým pečivom.

Komentáre k receptu Vajíčková nátierka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty