Vajíčka plnená sardelovým maslom
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 66142x
Takto pripravené vajcia podávame s biely alebo tmavým pečivom nakrájaným na plátky. Môžeme ho použiť ako predjedlo, alebo aj ako chuťovku k čaju alebo vínu.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
5 ks | vajcia natvrdo |
na ozdobu: | |
petržlen | |
1 pohár | čierne olivy |
náplň: | |
100 g | maslo |
1 ks | uvarený žĺtok |
20 g | cibuľa krájaná nadrobno |
1 lyžíc | sardelová pasta |
Postup prípravy receptu
Vajcia uvarené natvrdo vychladíme, olúpeme a pozdĺžne rozkrojíme. Žĺtky vyberieme. 10 poliek bielka - mističek máme pripravené na plnenie. Teraz si pripravíme náplň. Cibuľu nakrájame na drobno. Olivy nakrájame na kolieska. Do misky vložíme zmäknuté maslo, cibuľku, sardelovou pastu a iba 1 varený žĺtok. Ostatné žĺtky použijeme na recept kaviárová kolieska. Všetko vyšľaháme do peny. Pripravené bielky plníme touto sardelovo-maslovou náplňou, zdobíme krúžkom čierne olivy a vetvičkou petržlenu.