Vaječný svetlý chlieb z domácej pekárne
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 128032x
Aby domáca pekáreň bola maximálne využitá, je tu ďalší recept na vynikajúce svetlý chlieb.
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1,5 lyžičky | soľ |
mlieko | |
1/2 kg | hladká múka |
30 g | maslo |
1,5 lyžičky | sušené droždie |
3 ks | vajcia |
1 lyžička | cukor krupica |
na ozdobu: | |
1,5 lyžice | sezamové semienko |
Postup prípravy receptu
Do odmerky rozklepneme vajcia a mliekom dolejeme do 380 ml. Potom oboje prelejeme do nádoby v pekárni. Do vajec s mliekom pridáme maslo, soľ, múku, cukor a nakoniec droždie. V tomto prípade zvolíme program Sprint, veľkosť menšiu a farbu svetlú. Keď je ukončený posledný proces hladenia cestá, vršok potrieme vlažnou vodou, posypeme sezamom, necháme dokysnúť a upiecť. Upečený vaječný svetlý chlieb vyklopíme na mriežku, necháme vychladnúť a môžeme podávať.