Vaječný nákyp s cibuľou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 22981x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
8 ks | vajcia (M) |
mleté biele korenie | |
1/8 balíčku | lístkové cesto |
celý alebo drvená rasca | |
2 - 3 štipiek | muškátový kvet |
2 ks | stredné cibule |
soľ | |
podľa potreby: | |
horúca voda | |
maslo na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a rozkrájame na tenké kolieska, ktorá v prstoch rozdelíme. Sparíme ju vriacou vodou. Vajcia rozšľaháme a ochutíme soľou, muškátovým kvetom, mletým bielym korením a rascou. Pridáme krúžky cibule a len ľahko premiešame. Menší pekáčik vymažeme maslom a vyložíme lístkovým cestom, ktoré vo veľmi tenkej vrstve rozprestrieme na dno a trochu na kraja (stačí 0,5 cm i menej). Zalejeme vaječnou zmesou a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme, kým sa nám vajcia nezvednou a povrch nie je zlatistý. Vaječný nákyp s cibuľou podávame s pečivom, zemiakmi alebo len tak s čerstvou zeleninou.