Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Vaječný nákyp s cibuľou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 21994x
Vaječný nákyp s cibuľou

Ľahká príprava docela lacné večera.

vytlačiť recept Vaječný nákyp s cibuľou
recept Vaječný nákyp s cibuľou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/8 balíčku lístkové cesto
celý alebo drvená rasca
2 - 3 štipiek muškátový kvet
2 ks stredné cibule
soľ
8 ks vajcia (M)
mleté biele korenie

podľa potreby:

maslo na vymastenie
horúca voda

Postup prípravy receptu

Cibuľu olúpeme a rozkrájame na tenké kolieska, ktorá v prstoch rozdelíme. Sparíme ju vriacou vodou. Vajcia rozšľaháme a ochutíme soľou, muškátovým kvetom, mletým bielym korením a rascou. Pridáme krúžky cibule a len ľahko premiešame. Menší pekáčik vymažeme maslom a vyložíme lístkovým cestom, ktoré vo veľmi tenkej vrstve rozprestrieme na dno a trochu na kraja (stačí 0,5 cm i menej). Zalejeme vaječnou zmesou a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme, kým sa nám vajcia nezvednou a povrch nie je zlatistý. Vaječný nákyp s cibuľou podávame s pečivom, zemiakmi alebo len tak s čerstvou zeleninou.

Komentáre k receptu Vaječný nákyp s cibuľou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty