Vaječno-likérová bábovka
- múčniky
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 131757x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
tuk | |
strúhanka | |
cesto: | |
1 balíček | prášok do pečiva |
250 g | hladká múka |
1/4 l | olej |
1 balíček | vanilkový cukor |
250 g | cukor múčka |
1/4 l | vaječný likér |
5 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Oddelíme žĺtky od bielkov. Múku preosejeme a zmiešame s kypriacim práškom. Bábovku formu vymastíme a vysypeme strúhankou. Vymiešame cukor a žĺtky, pridáme olej a likér a vmiešame múku s kypriacim práškom. Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do základu cesta. Cesto nalejeme do pripravenej formy a pečieme v stredne vyhriatej rúre dozlatista. Osobne dávam práškového cukru menej, asi 200g aj tak je bábovka dosť sladká.