Vaječné vrecko so zeleninou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 68578x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | cibula |
1 - 2 štipiek | mleté čierne korenie |
1/2 kg | Mrkva |
1 - 2 štipiek | soľ |
5 listov | kučeravá kapusta |
2 - 3 lyžíc | maslo |
cesto: | |
1 - 2 lyžičiek | soľ |
3 lyžice | polohrubá múka |
8 ks | vajcia |
6 - 8 lyžíc | mlieko |
Postup prípravy receptu
V hlbšej panvici si na masle orestujeme olúpanú a nadrobno nakrájanú cibuľu, potom pridáme očistenú a na drobnejšie kocky nakrájanú čerstvú mrkvu. Dobre premiešame a prikryjeme pokrievkou. Kel kučeravý (čiže kel kučeravý) dobre prepláchneme a nadrobno nakrájame. Pridáme ho na panvicu k mrkve. Mierne osolíme, okoreníme a necháme pod pokrievkou dôjsť domäkka. Vodou nepodléváme, zelenina by mala pustiť svoju šťavu. Zmes iba občas premiešame. Vajcia dobre našľaháme s polohrubú múkou, pridáme mlieko a osolíme. Na tri vajcia pridáme jednu lyžicu múky a dve lyžice mlieka. Z dvoch vajec pripravíme jednu silnejšie omeletu. Na polovicu omelety navrstvíme pripravenú zeleninu, druhou polovicou ju prikryjeme. Podávame so zemiakovou kašou a zdobíme čerstvou zeleninou (paradajkami, listom kadeřávku, apod).