Vaječné muchotrávky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 75618x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
horcica | |
1 ks | cibuľka |
2 ks | vajcia |
1 kocka | mäkký syr |
1 štipka | soľ |
2 ks | paradajky |
na ozdobu: | |
2 lyžičky | tatárska omáčka |
Postup prípravy receptu
Vajíčko varené natvrdo na špičke odkrojíme a vyberieme žĺtok. Paradajka dole zrežeme a vyberieme mäkký vnútrajšok. Vaječné žĺtky, dužinu z paradajok a mäkký syr vymiešame, pridáme horčicu a jemne nakrájanú cibulku.Podle potreby soľ. (Ak je syr slaný, nesolíme) 'Vajíčko aj paradajka naplníme vymiešaní zmesí. Vajíčko posadíme na list hlávkového šalátu, priklopíme hlavičkou rajčiaka, ktorú ozdobíme tatárskou omáčkou. Vzniknú nám chutné muchotrávky. Dobrú chuť.