Vaječné hrianky so syrom a zeleninou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 24231x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
na obalenie: | |
1/2 lyžičky | soľ |
1 lyžička | provensálske korenie |
2 plátky | chlieb |
1 lyžička | pizza korenie |
2 ks | vajcia |
na ozdobu: | |
paradajka | |
kečup | |
pór | |
syr | |
šalátová uhorka | |
podľa potreby: | |
1 lyžica | olej |
Postup prípravy receptu
V miske si rozmiešame vajce (aspoň dve vajcia na dva krajce chleba, pre väčšie množstvá násobíme), osolíme, pridáme korenie az oboch strán v zmesi obalíme chleby. Chleby poskladáme na rozpálenú panvicu s olejom. Smažíme z oboch strán tak, aby bolo vajíčko usmažené mierne dozlata. Na každý krajec položíme plátok syra (najlepšie je 48% gouda, alebo iný aromatický, chuťovo výrazný syr) - taktiež je možné posypať strúhaným syrom - a priklopíme panva pokrievkou. Necháme chvíľu pod pokrievkou, aby sa syr roztiekla. Musíme ale zároveň dávať pozor, aby sa hrianky nezačali pripaľovať. Na tanieri ozdobíme vaječné hrianky so syrom a zeleninou kolieskami šalátové uhorky, pórom, paradajkami, kečupom, skrátka zeleninou a pochutinami, aké má kto rád.