Vaječná tlačenka z Moravanky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 55708x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | želatína na vaječnú tlačenku |
150 ml | voda |
soľ | |
1 pohár | Moravanka |
1 ks | cibula |
20 dkg | mäkký saláma |
1 - 2 lyžíc | horcica |
1 kocka | masox |
8 ks | vajcia |
mleté čierne korenie | |
1 ks | majonéza |
Postup prípravy receptu
Vajcia uvaríme natvrdo. Cibuľu a salámu olúpeme a nakrájame na kocky. Zeleninu z Moravanka vyberieme a nakrájame na menšie kúsky. Nálev si dáme stranou. Vajcia nakrájame na kocky a zmiešame so salámou a zeleninou. Zmes osolíme, okoreníme a pridáme horčicu s majonézou. Zmes premiešame. Pripravíme si nálev. K náleve z Moravanka pridáme asi 150 ml vody, masox a necháme prejsť varom. Potom pridáme želatínu na vaječnú tlačenku, vodu a rozmiešame. Nálevom zalejeme vaječnú hmotu, premiešame a vlejeme do srnčího chrbta alebo iné nádoby podľa toho, aký má mať vaječná tlačenka tvar. Vaječnú tlačenku z Moravanka necháme v chladničke stuhnúť. Stuhnutú vaječnú tlačenku servíruje podľa chuti, zdobíme čerstvou zeleninou a podávame s pečivom.