Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Vaječná omeleta s rosacei

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 88605x
Vaječná omeleta s rosacei

Rosacei, nazývané tiež Masák, sú veľmi žiadané v českej kuchyni a majú široké uplatnenie. Rýchlo a ľahko z nich môžeme pripraviť chutnú plnenú vaječnú omeletu.

vytlačiť recept Vaječná omeleta s rosacei
recept Vaječná omeleta s rosacei
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks vajcia

na ozdobu:

cibuľová vňať
paradajka

náplň:

1 ks cibula
mletý kmín
2 lyžice maslo
1 miska rosacei
soľ
korenie

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

tuk na vyprážanie

Postup prípravy receptu

Ak sme tak neurobili už v lese, tak rosacei očistíme, hlavy zbavíme vrchných šupín. Nakrájame ich na malé kúsky. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Ak máme mladé cibuľky, nakrájame je aj so zelenou vňaťou. Cibuľu smažte na masle, až dosklovita. Potom pridáme pokrájané rosacei, korenie, soľ a rascu, a ešte chvíľu smažíme, kým huby nepovadnou a ešte viac nezmäknú. Vajcia v hrnčeku rozmiešame, osolíme, opeříme a nalejeme do rozohriatej a maslom alebo olejom vymastenej panvice. Nemiešame, usmažíme vaječnú omeletu. Vypražení vaječnú omeletu naplníme smaženicí z růžovek a zavinieme. Podávame s chlebom alebo uvarenými zemiakmi. Zdobíme zelenú cibuľovou vňaťou a paradajkami.

Komentáre k receptu Vaječná omeleta s rosacei (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty