Vaječná omeleta s rosacei
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 88605x
Rosacei, nazývané tiež Masák, sú veľmi žiadané v českej kuchyni a majú široké uplatnenie. Rýchlo a ľahko z nich môžeme pripraviť chutnú plnenú vaječnú omeletu.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | vajcia |
na ozdobu: | |
cibuľová vňať | |
paradajka | |
náplň: | |
1 ks | cibula |
mletý kmín | |
2 lyžice | maslo |
1 miska | rosacei |
soľ | |
korenie | |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
tuk na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Ak sme tak neurobili už v lese, tak rosacei očistíme, hlavy zbavíme vrchných šupín. Nakrájame ich na malé kúsky. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Ak máme mladé cibuľky, nakrájame je aj so zelenou vňaťou. Cibuľu smažte na masle, až dosklovita. Potom pridáme pokrájané rosacei, korenie, soľ a rascu, a ešte chvíľu smažíme, kým huby nepovadnou a ešte viac nezmäknú. Vajcia v hrnčeku rozmiešame, osolíme, opeříme a nalejeme do rozohriatej a maslom alebo olejom vymastenej panvice. Nemiešame, usmažíme vaječnú omeletu. Vypražení vaječnú omeletu naplníme smaženicí z růžovek a zavinieme. Podávame s chlebom alebo uvarenými zemiakmi. Zdobíme zelenú cibuľovou vňaťou a paradajkami.