Vaječná nátierka so salámou
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 23885x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 g | mäkký saláma |
3 ks | vajcia |
1 lyžica | plnotučná horčica |
100 g | sterilizované uhorky |
100 g | rastlinné maslo |
1 lyžička | sardelová pasta |
podľa potreby: | |
soľ | |
1 lyžica | majonéza |
Postup prípravy receptu
Vajcia uvaríme natvrdo, vychladíme a olúpeme. Potom je nastrúhame. Saláma a uhorky nakrájame nadrobno. Floru vyšľaháme s horčicou a sardelovou pastou. Pridáme nastrúhané vajcia a nakrájaný salámu a uhorky. Podľa chuti a konzistencie pridáme soľ a majonézu. Tej obvykle dávam lyžicu. Vaječnú nátierku so salámou dobre premiešame a necháme uležať v chlade. Uleželou vaječnú nátierku so salámou natierame na čerstvé pečivo.