Vaječná nátierka s droždím
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 5150x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | cibula |
2 ks | vajcia |
40 g | droždie |
4 lyžice | mlieko |
50 g | tavený smotanový syr |
100 g | údenina |
40 g | maslo |
podľa chuti: | |
horcica | |
soľ | |
mletý korenie | |
podľa potreby: | |
pažítka |
Postup prípravy receptu
Jemne nakrájanú cibuľu osmažíme na masle, pridáme na malé kocky nakrájanú údeninu a rozdrobené droždie, ktoré necháme rozpustiť a ľahko osmažiť. Do základu nátierky prilejeme mlieko, dobre rozmiešame a pridáme tavený syr. Nátierku osolíme a okoreníme. Miešame, kým sa všetky ingrediencie nespoja. Uvaríme si vajíčka na tvrdo a po vychladnutí ich nastrúhame do Drozdovo kašičky. Podľa chuti pridáme horčicu a pažítku. Vaječnú nátierku s droždím natierame na chlieb. Mám najradšej tmavý alebo celozrnný. Chlieb s nátierkou s droždím zdobíme uhorkou, prípadne inou zeleninou. Kto nedrží diétu, môže chlieb najprv namazať křenovým maslom a potom nátierkou.