Vajcia zdobené kaviárom
- predjedlá
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 62607x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 strúčik | cesnak |
4 ks | vajcia |
1/2 lyžičky | soľ |
2-3 lyžíc | maslo |
na ozdobu: | |
8 lyžičiek | čierny kaviár |
1 ks | rôznofarebné paprika |
Postup prípravy receptu
Vajcia varíme 10 minút v osolenej vode. Potom je pod prúdom studenej vody schladíte a olúpeme. Rozkrojíme je a uvarený žĺtok dáme do misky. Zospodu odrežeme kúsok bielka, aby nám vajíčku rovno stálo. Kúsky bielka nakrájame nadrobno a pridáme k žĺtkom. Premiešame vidličkou, pridáme maslo a prelisovaný cesnak so soľou. Šľahačom vymiešame hladkú penu, ktorú naplníme cukrársky sáčok. Papriku očistíme a zbavíme zrniečok. Na každý bielok dáme koliesko papriky a do jamky po žĺtky nastrekne špičku zo žĺtkovej peny. Lyžičkou naberieme kaviár a obložíme ním žĺtkový špičku. Ako prílohu podávame biele pečivo o kolieska papriky.