Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Údené koleno s knedľami a kapustou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 139008x
Údené koleno s knedľami a kapustou

Možno, že nie moc zdravo, ale určite výdatne vás nakŕmi údené koleno s knedľami a kapustou. Pre podporu trávenia odporúčam jedlo "spláchnuť" vychladeným pivom.

vytlačiť recept Údené koleno s knedľami a kapustou
recept Údené koleno s knedľami a kapustou sa mi páči
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 guličky nové korenie
200 g maslo
1 ks bravčové údené koleno
1 ks bobkový list
soľ
2 ks cibula
6 guličiek celý čierne korenie

príloha:

1 ks houskový knedlík
1 lyžička Rasco
1 balíček kyslá kapusta
2 lyžice cukor krupica

Postup prípravy receptu

Bravčové údené koleno varíme 40 minút v tlakovom hrnci spolu s korením, bobkovým listom a novým korením v mierne osolenej vode. K kapusty pridáme rascu a cukor, zalejeme vodou a varíme 15 minút. Hotový knedľa, pokojne zakúpený v obchode, nakrájame na plátky a nad parou ohrievame asi 10 minút. Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a dozlata usmažíme na masle. Uvarené údené koleno vyberieme z vývaru a naporcujeme. Pridáme na tanier k uvareným knedliam. Knedle polejeme maslom s usmažené cibuľkou. Údené koleno s knedľami a kapustou Zapíjame chladeným pivom. Vývar z mäsa nevyléváme, môžeme z neho pripraviť výbornú údenou polievku.

Komentáre k receptu Údené koleno s knedľami a kapustou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty