Údené koleno s knedľami a kapustou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 139008x
Možno, že nie moc zdravo, ale určite výdatne vás nakŕmi údené koleno s knedľami a kapustou. Pre podporu trávenia odporúčam jedlo "spláchnuť" vychladeným pivom.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 guličky | nové korenie |
200 g | maslo |
1 ks | bravčové údené koleno |
1 ks | bobkový list |
soľ | |
2 ks | cibula |
6 guličiek | celý čierne korenie |
príloha: | |
1 ks | houskový knedlík |
1 lyžička | Rasco |
1 balíček | kyslá kapusta |
2 lyžice | cukor krupica |
Postup prípravy receptu
Bravčové údené koleno varíme 40 minút v tlakovom hrnci spolu s korením, bobkovým listom a novým korením v mierne osolenej vode. K kapusty pridáme rascu a cukor, zalejeme vodou a varíme 15 minút. Hotový knedľa, pokojne zakúpený v obchode, nakrájame na plátky a nad parou ohrievame asi 10 minút. Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a dozlata usmažíme na masle. Uvarené údené koleno vyberieme z vývaru a naporcujeme. Pridáme na tanier k uvareným knedliam. Knedle polejeme maslom s usmažené cibuľkou. Údené koleno s knedľami a kapustou Zapíjame chladeným pivom. Vývar z mäsa nevyléváme, môžeme z neho pripraviť výbornú údenou polievku.