Utopenci s kapustou
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 82077x
Špekáčky nakladáme do fľaše a prekladáme vrstvou kyslej kapusty.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
8 guličiek | korenie |
2 kg | cibula |
10 ks | špekáček |
10 kociek | cukor |
4 guličky | nové korenie |
5 dl | ocot |
1 kg | kyslá kapusta |
3 dl | voda |
2 ks | bobkový list |
1 lyžička | soľ |
Postup prípravy receptu
Špekáčky narežeme a vložíme do nich korenie a olúpanú cibuľu. Nálev na utopence sa kapustou si pripravíme z octu, vody, cukru, nového korenia, soli, guličiek korenia a bobkového listu. Do fľaše (3 -4 l) dáme vrstvu špekáčky, vrstvu cibule a kapusta, prekladáme tak dlho, až je fľaša plná. Všetko potom zalejeme horúcim nálevom. Utopence sa kapustou necháme týždeň uležať a podávame ako chuťovku s krajcom chleba a dobre vychladeným pivom.
Komentáre k receptu Utopenci s kapustou (3 komentáre)
-
Andrej Jurik
03.January 2021 16:07
Naložil som špekačky presne podľa vášho návodu, len cibule som dal menej cca 1kg. Vizuálne to vyzerá veľmi dobre som zvedavý na chuť. ĎAKUJEM za recept. Ozvem sa.
-
Anna Poljačeková
27.May 2020 18:17
2kg cibule? A kde to dáte? Je to veľa 1kg som práve vyhodila.
-
RADO
19.September 2015 12:21
VYSKUSAME A UVIDIME ALE MYSLIM ZE TO BUDE SUPER DIK ZA RECEPT