Utopenci s horčicou
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 64138x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
nálev: | |
500 ml | voda |
bobkový list | |
250 ml | ocot |
celý čierne korenie | |
1 lyžica | cukor kryštál |
nové korenie | |
náplň: | |
250 g | cibula |
plnotučná horčica | |
500 g | špekáčky |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Do hrnca nalejeme ocot, vodu, pridáme korenie, nové korenie, bobkový list a rovno lyžicu cukru, necháme prejsť varom. Nálev necháme vychladiť. Než nám rôsol vychladne, pozdĺžne narežeme olúpané špekáčky (6 - 8 ks), zvnútra je pomažte horčicou, trochu okoreníme a vložíme 2 pol kolieska cibule. Do pripravenej pohára (nádoby) dáme zvyšnú nakrájanú cibuľu, pridáme naplnené špekáčky a zalejeme vychladnutým lakom. Necháme pokiaľ možno asi týždeň odstáť, aby sa utopenci poriadne preležala. Utopence s horčicou konzumujeme s chlebom alebo iným pečivom.