Ukrytý hermelín
- hlavné chody
- francouzská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 92781x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | syr hermelín |
1 štipka | provensálske korenie |
1 štipka | soľ |
1 štipka | mleté čierne korenie |
8 plátkov | saláma poličan |
1/2 kg | mleté mäso |
1 ks | vajcia |
na obalenie: | |
4 - 6 lyžíc | hladká múka |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Pomletej mäso osolíme, okoreníme, pridáme provensálske korenie, vajcia a dobre premiešame. Na dlani utvoríme placku, na ktorú vložíme dve kolieska salámy, silnejší prúžok hermelín a prekryjeme ho ďalšie vrstvou mäsa. Dobre upevníme dlaňami. Takto pripravené "fašírky" obalíme v múke a smažíme na horúcom oleji zvoľna po oboch stranách. Ako príloha k ukrytému hermelín sú vhodné varené zemiaky a čerstvá zelenina alebo zeleninový šalát.