Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Údený pečený bôčik

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 28513x
Údený pečený bôčik

Údený bôčik s chrenovou omáčkou podávame teplý s čerstvým pečivom a nakladanú zeleninou.

Recept na 10 porcií.

vytlačiť recept Údený pečený bôčik
recept Údený pečený bôčik sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

10 guličiek celý čierne korenie
200 g majonéza
1200 g chudé údený bôčik vcelku
chren
2 ks bobkový list
1 ks cibula
2 lyžice worchestrová omáčka
6 ks klinček
3 lyžice med
1 dl vývar

podľa chuti:

soľ

Postup prípravy receptu

Bôčik očistíme. Cibuľu olúpeme. Čerstvý chren olúpeme, nastrúhame, zmiešame s majonézou, osolíme a okoreníme. Do veľkého hrnca s vodou vložíme celú olúpanú cibuľu, celý klinček, bobkový list a celý čierne korenie. Všetko privedieme k varu a povaríme približne 10 minút. Potom vývar odstavíme a vložíme do neho celý kus údeného bôčika. Mäso necháme prehriať približne 20 minút, ale nesmie sa variť. Potom mäso vyberieme a necháme odkvapkať. Z údeného vývaru odoberieme asi 1 dl, zmiešame ho s medom a worchestrovou omáčkou. Zmäknuté kožu na bôčika nakrájame na kocky a mäso vložíme do rúry předtopené na 160 ° C. Bôčik pečieme za občasného potláčanie medovou zmesou asi 40 minút. Mäso len potierame, ale nepodléváme. Upečený zlatistý bôčik podávame s chrenovou omáčkou. Vhodnou prílohou je čerstvé pečivo, nakladané cibuľky a kyslé uhorky.

Komentáre k receptu Údený pečený bôčik (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty