Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Údený pečený bôčik

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 28862x
Údený pečený bôčik

Údený bôčik s chrenovou omáčkou podávame teplý s čerstvým pečivom a nakladanú zeleninou.

Recept na 10 porcií.

vytlačiť recept Údený pečený bôčik
recept Údený pečený bôčik sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks bobkový list
1 ks cibula
2 lyžice worchestrová omáčka
6 ks klinček
3 lyžice med
1 dl vývar
10 guličiek celý čierne korenie
200 g majonéza
1200 g chudé údený bôčik vcelku
chren

podľa chuti:

soľ

Postup prípravy receptu

Bôčik očistíme. Cibuľu olúpeme. Čerstvý chren olúpeme, nastrúhame, zmiešame s majonézou, osolíme a okoreníme. Do veľkého hrnca s vodou vložíme celú olúpanú cibuľu, celý klinček, bobkový list a celý čierne korenie. Všetko privedieme k varu a povaríme približne 10 minút. Potom vývar odstavíme a vložíme do neho celý kus údeného bôčika. Mäso necháme prehriať približne 20 minút, ale nesmie sa variť. Potom mäso vyberieme a necháme odkvapkať. Z údeného vývaru odoberieme asi 1 dl, zmiešame ho s medom a worchestrovou omáčkou. Zmäknuté kožu na bôčika nakrájame na kocky a mäso vložíme do rúry předtopené na 160 ° C. Bôčik pečieme za občasného potláčanie medovou zmesou asi 40 minút. Mäso len potierame, ale nepodléváme. Upečený zlatistý bôčik podávame s chrenovou omáčkou. Vhodnou prílohou je čerstvé pečivo, nakladané cibuľky a kyslé uhorky.

Komentáre k receptu Údený pečený bôčik (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty