Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Údený losos so zálievkou

  • predjedlá
  • norská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 33747x
Údený losos so zálievkou

Skúste pripraviť jednoduchý slávnostné predjedlo z údeného lososa a syra cottage, ochutený čerstvým kôprom.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Údený losos so zálievkou
recept Údený losos so zálievkou sa mi páči
(Recept sa páči celkom 6x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

100 g šalátová uhorka
200 g morský údený losos
2 lyžice čerstvý kôpor
150 g cottage

na ozdobu:

citrón

podľa chuti:

čerstvý kôpor
soľ

zálievka:

1 lyžica citrónová šťava
2 lyžice olivový olej

Postup prípravy receptu

Citrón riadne umyjeme. Z jednej polovice vytlačíme šťavu a druhú polovicu použijeme na ozdobu. Čerstvý kôpor jemne usekáme. Uhorku umyjeme, osušíme a pomocou škrabky nakrájame na dlhé rezance. Cottage premiešame s jednou lyžicou usekaného kôpru a podľa chuti osolíme. Zálievka: Olej premiešame s citrónovou šťavou, jednou lyžicou usekaného kôpru a necháme 15 minút rozležet. Na taniere rozložíme do polkruhu plátky lososa a do stredu návrším ochutený cottage. Na zvyšnú časť taniere aranžujeme pruhy zelenej uhorky a všetko pokvapkáme zálievkou. Ozdobíme kúskom citróna a vetvičkou kôpru. Ako prílohu k uzenému lososovi so zálievkou podávame opečený toast z bieleho chleba.

Komentáre k receptu Údený losos so zálievkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt