Údený losos so zálievkou
- predjedlá
- norská kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 38688x
Skúste pripraviť jednoduchý slávnostné predjedlo z údeného lososa a syra cottage, ochutený čerstvým kôprom.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | morský údený losos |
2 lyžice | čerstvý kôpor |
150 g | cottage |
100 g | šalátová uhorka |
na ozdobu: | |
citrón | |
podľa chuti: | |
soľ | |
čerstvý kôpor | |
zálievka: | |
1 lyžica | citrónová šťava |
2 lyžice | olivový olej |
Postup prípravy receptu
Citrón riadne umyjeme. Z jednej polovice vytlačíme šťavu a druhú polovicu použijeme na ozdobu. Čerstvý kôpor jemne usekáme. Uhorku umyjeme, osušíme a pomocou škrabky nakrájame na dlhé rezance. Cottage premiešame s jednou lyžicou usekaného kôpru a podľa chuti osolíme. Zálievka: Olej premiešame s citrónovou šťavou, jednou lyžicou usekaného kôpru a necháme 15 minút rozležet. Na taniere rozložíme do polkruhu plátky lososa a do stredu návrším ochutený cottage. Na zvyšnú časť taniere aranžujeme pruhy zelenej uhorky a všetko pokvapkáme zálievkou. Ozdobíme kúskom citróna a vetvičkou kôpru. Ako prílohu k uzenému lososovi so zálievkou podávame opečený toast z bieleho chleba.