Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Údený jazyk s chrenovou omáčkou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 128777x
Údený jazyk s chrenovou omáčkou

Recept na chutné jedlo z údeného jazyka, chrenovej omáčky, mandlí a vajec.

vytlačiť recept Údený jazyk s chrenovou omáčkou
recept Údený jazyk s chrenovou omáčkou sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks vajcia
800 g údený hovädzí jazyk

omáčka:

4 lyžice hladká múka
1 lyžička sekaná medovka
150 ml kyslá smotana
1/2 lyžičky mletý korenie
3 lyžice sparené hrozienka
2 hrnky mäsový vývar
soľ
200 ml strúhaný chren
2 lyžice maslo
50 g sekané olúpané mandle

Postup prípravy receptu

Údený jazyk uvaríme domäkka, zlúpnite ho a vývar odložíme na neskôr. Z masla a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme 2 hrnčeky odloženého mäsového vývaru a zvoľna rozvaríme do omáčky. Hrozienka prepláchneme, sparíme vriacou vodou a necháme odkvapkať. Omáčku osolíme, okoreníme, pridáme mandle a sparené hrozienka. Na slabom plameni ešte chvíľu varíme. Všetko zjemníme kyslou smotanou a nakoniec vmiešame jemne strúhaný chren a posekanou medovku. Medzitým si uvaríme vajcia natvrdo, olúpeme a necháme vychladnúť. Potom je nakrájame na tenké plátky. Na taniere rozložíme plátky vareného údeného jazyka, prelejeme omáčkou a obložíme plátkami vajec. Údený jazyk s chrenovou omáčkou môžeme podávať so zemiakmi alebo houskovým knedľou.

Komentáre k receptu Údený jazyk s chrenovou omáčkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty