Údený bôčik, kyslá kapusta a krupobitie
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 43610x
Recept na výborný údený bôčik s kysaným kapustou a krúpami.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
600 g | údený bôčik |
2 dl | smotana |
500 g | kyslá kapusta |
50 g | paradajkový pretlak |
soľ | |
hladká múka | |
1 ks | cibula |
mletá sladká paprika | |
2 lyžice | sadlo |
100 kg | krupobitie |
500 g | zemiaky |
Postup prípravy receptu
Krupobitie namočíme cez noc. Údené mäso uvaríme. Vo vývare uvaríme do mäkka krupobitie. Najlepšie v tlakovom hrnci varíme cca 20min a nesolíme. Uvarené krúpy osolíme a premiešame. Na drobno nakrájame cibuľu, na masti speníme, pridáme pokrájané kyslá kapusta, podusíme a vmiešame paradajkový pretlak. Zemiaky olúpeme, nakrájame na kolieska a uvaríme. Do vymastenej zapekacej misky vložíme vrstvu uvarených zemiakov, navrstvíme na ne kapustu premiešané s varenými krúpami, navrch položíme bôčik nakrájaný na plátky. Takto pripravený pokrm ešte zalejeme smotanou, v ktorej sme rozkvedlali hladkú múku a trochu mletej červenej papriky. Zapečieme v rúre.
Komentáre k receptu Údený bôčik, kyslá kapusta a krupobitie (1 komentár)
-
Maria
27.October 2016 23:17
Skutocne 100 kg krupobitie ????????