Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Údený bôčik, kyslá kapusta a krupobitie

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 43610x
Údený bôčik, kyslá kapusta a krupobitie

Recept na výborný údený bôčik s kysaným kapustou a krúpami.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Údený bôčik, kyslá kapusta a krupobitie
recept Údený bôčik, kyslá kapusta a krupobitie sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

600 g údený bôčik
2 dl smotana
500 g kyslá kapusta
50 g paradajkový pretlak
soľ
hladká múka
1 ks cibula
mletá sladká paprika
2 lyžice sadlo
100 kg krupobitie
500 g zemiaky

Postup prípravy receptu

Krupobitie namočíme cez noc. Údené mäso uvaríme. Vo vývare uvaríme do mäkka krupobitie. Najlepšie v tlakovom hrnci varíme cca 20min a nesolíme. Uvarené krúpy osolíme a premiešame. Na drobno nakrájame cibuľu, na masti speníme, pridáme pokrájané kyslá kapusta, podusíme a vmiešame paradajkový pretlak. Zemiaky olúpeme, nakrájame na kolieska a uvaríme. Do vymastenej zapekacej misky vložíme vrstvu uvarených zemiakov, navrstvíme na ne kapustu premiešané s varenými krúpami, navrch položíme bôčik nakrájaný na plátky. Takto pripravený pokrm ešte zalejeme smotanou, v ktorej sme rozkvedlali hladkú múku a trochu mletej červenej papriky. Zapečieme v rúre.

Komentáre k receptu Údený bôčik, kyslá kapusta a krupobitie (1 komentár)

  • Maria 27.October 2016 23:17

    Skutocne 100 kg krupobitie ????????

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty