Údené mäso na kyslej kapuste
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 67999x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 lyžice | ostrý kečup |
2 ks | šalotka |
5 guličiek | celý biele korenie |
3 lístky | bobkový list |
2 lyžice | olej |
1 ks | zelená paprika |
200 g | kyslá kapusta |
500 ml | vývar z masoxu |
600 g | údené mäso |
podľa chuti: | |
soľ | |
drvený korenie |
Postup prípravy receptu
Údené mäso nakrájame na väčšie kocky a opečieme ho na rozpálenom oleji. Šalotku nakrájame nadrobno a pridáme ju k mäsu. Mierne osolíme, okoreníme a necháme cibuľku osmažiť. Prilejeme vývar aj kečup a pridáme bobkový list a celé korenie. Pod pokrievkou dusíme asi 20 minút. Potom k mäsu pridáme na prúžky nakrájanú papriku a kyslá kapusta. Necháme dusiť ešte zhruba 20 minút. Pokrm na kyslej kapuste podávame s varenými zemiakmi promíchanými s nakrájanú pažítkou.