Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Údené kurčatá

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 31098x
Údené kurčatá

Miesto grilovanie môžeme tiež vyskúšať údenie. Jednoduchý, ale časovo náročný recept na ukončení údenia kurčatá, ktoré podávame s pečivom a zeleninovými šalátmi.

Recept na 8 porcií.

vytlačiť recept Údené kurčatá
recept Údené kurčatá
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks čerstvé kurča
150 g slanina

marináda:

2 dl olej
250 ml kyslá smotana
4 strúčiky cesnak

podľa chuti:

soľ

Postup prípravy receptu

Kurčatá očistíme a naporcuje na štvrtky. Potom ich umyjeme a osušíme. Slaninu nakrájame na hranolky a kuracie diely nimi prošpikujeme. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Olej premiešame s kyslou smotanou a cesnakom. Štvrťky kurčiat prosolíme, vložíme do marinády a necháme cez noc rozležet v chlade. Potom mäso riadne osušíme a upevníme na potravinový povrázok. Čtvrtky kurčiat udíme pri 70 - 80 ° C asi 10 až 11 hodín. Údená kurčatá podávame s pečivom a zeleninovými šalátmi. Výborne chutia so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou.

Komentáre k receptu Údené kurčatá (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty