Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Údené halušky

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 141012x
Údené halušky

Zemiakové halušky masteniu sadlom a ochutené údeným nastrúhaným syrom, polievame smotanou.

vytlačiť recept Údené halušky
recept Údené halušky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

50 g sadlo
250 ml smotana
1 kg zemiaky
130 g muka hladká
200 g syr údený
250 g múka hrubá

Postup prípravy receptu

Surové zemiaky olúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle, odstátou vodu scedíme, pridáme preosiatu múku, soľ a vypracujeme cesto. Malú lyžičkou vykrajujeme halušky alebo cesto pretláča strúhadlom s veľkými otvormi do vriacej slanej vody. Varíme zvoľna 5-6 min. Vyberáte z vody cedník, necháme odkvapkať a premiešame s rozohriatym tukom, aby sa halušky neslepily. Pridáme syr a pred podávaním prelejeme niekoľkými lyžicami smotany.

Komentáre k receptu Údené halušky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty