Údené halušky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 142152x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
250 g | múka hrubá |
50 g | sadlo |
250 ml | smotana |
1 kg | zemiaky |
130 g | muka hladká |
200 g | syr údený |
Postup prípravy receptu
Surové zemiaky olúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle, odstátou vodu scedíme, pridáme preosiatu múku, soľ a vypracujeme cesto. Malú lyžičkou vykrajujeme halušky alebo cesto pretláča strúhadlom s veľkými otvormi do vriacej slanej vody. Varíme zvoľna 5-6 min. Vyberáte z vody cedník, necháme odkvapkať a premiešame s rozohriatym tukom, aby sa halušky neslepily. Pridáme syr a pred podávaním prelejeme niekoľkými lyžicami smotany.