Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Údenárske špízy

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 52018x
Údenárske špízy

Údeninu si môžeme vybrať - špekáčiky, klobásy, párky a zakaždým budú mať špízy inú chuť, ktorú doplní jemná omáčka.

vytlačiť recept Údenárske špízy
recept Údenárske špízy sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 lyžice olej
4 ks údenina
1 - 2 ks mladá tenká cuketa
4 ks stredné cibule
4 ks pevnej paradajka

na ozdobu:

petržlen

omáčka:

tabasco
drvený farebný korenie
soľ
70 g paradajkový pretlak
125 ml voda
150 g kyslá smotana

Postup prípravy receptu

Mladú cuketu nakrájame na silnejšie kolieska. Cibuľa olúpeme a rozštvrtíme. Paradajky sparíme horúcou vodou, olúpeme, nakrájame na štvrťky a zbavíme zrniečok. Špekáčiky (certik, debrecínku) nakrájame na 2 cm hrubé plátky. Potom na štyri ihly striedavo napichujeme cuketu, cibule, paradajky a špekáčiky. Na rozpálenom oleji špízy opečieme zo všetkých strán do zhnednutia. Hotové údenárske špízy vyberieme a podávame ozdobené vetvičkou petržlenu. Do výpeku prilejeme vodu aj pretlak a uvedieme do varu. Za stáleho miešania pridáme smotanu a krátko ju prevarte. Omáčku ochutíme tabascom, soľou i korením. Omáčku podávame osobitne v omáčniky. Vhodnou prílohou k uzenářským špízům budú hranolky. Bohato však postačí čerstvý chlieb skrúšenie křenexem.

Komentáre k receptu Údenárske špízy (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty