Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Údená sekaná

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 88011x
Údená sekaná

Máte doma domáce údenou sekanou? Máme pre vás skvelý recept! Pripravte si rýchly a výdatný obed.

vytlačiť recept Údená sekaná
recept Údená sekaná sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžice maslo
8 plátkov údená sekaná
1 lyžička soľ

na ozdobu:

4 ks vajcia

príloha:

8 - 10 ks zemiakov

Postup prípravy receptu

Ak máme svoju udiareň, môžeme v nej mierne vyúdiť bochníky sekané pripravenej zo zmesi mletého mäsa. Ďalej postupujeme podľa receptu. Oškrabeme a nakrájame si nové zemiaky. Vložíme ich do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a varíme. Pred dovarením zemiakov si na panvici rozpustíme maslo a vložíme plátky údené sekanej. Mierne opečieme z oboch strán. Na tanier servírujeme varené zemiaky, plátky sekané a pridáme volské oko. Nezabudneme na čerstvú zeleninu, ktorú pokrm doplníme. Z časti ukončení údenia sekaná je vhodná nielen k tepelnej úprave v kuchyni, ale veľmi chutná je aj opečená na grile a podávaná s čerstvou zeleninou alebo zeleninovými šalátmi. Ako prílohu môžeme podať tmavý chlieb.

Komentáre k receptu Údená sekaná (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty