Údená sekaná
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 88011x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | maslo |
8 plátkov | údená sekaná |
1 lyžička | soľ |
na ozdobu: | |
4 ks | vajcia |
príloha: | |
8 - 10 ks | zemiakov |
Postup prípravy receptu
Ak máme svoju udiareň, môžeme v nej mierne vyúdiť bochníky sekané pripravenej zo zmesi mletého mäsa. Ďalej postupujeme podľa receptu. Oškrabeme a nakrájame si nové zemiaky. Vložíme ich do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a varíme. Pred dovarením zemiakov si na panvici rozpustíme maslo a vložíme plátky údené sekanej. Mierne opečieme z oboch strán. Na tanier servírujeme varené zemiaky, plátky sekané a pridáme volské oko. Nezabudneme na čerstvú zeleninu, ktorú pokrm doplníme. Z časti ukončení údenia sekaná je vhodná nielen k tepelnej úprave v kuchyni, ale veľmi chutná je aj opečená na grile a podávaná s čerstvou zeleninou alebo zeleninovými šalátmi. Ako prílohu môžeme podať tmavý chlieb.