Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Údená polievka

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 140076x
Údená polievka

Polievka, ktorá zahreje, zasýti a je moc dobrá.Tato polievka sa u nás doma varí už niekoľko generácií.

vytlačiť recept Údená polievka
recept Údená polievka sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 kg údené koleno
5 dkg zeler
5 dkg Mrkva
2 ks zemiaky (veľké)
2 ks bobkové listy
3 l voda
1 ks cibule (veľká)
1/2 hrnčeka krupobitie
4 strúčiky cesnak
5 dkg petržlen

podľa chuti:

nové korenie
soľ
majorana
celý čierne korenie
mleté čierne korenie

Postup prípravy receptu

Krupobitie by mali byť malé a už uvarené. Údené koleno pozdĺžne rozrežeme, oddelíme od kosti a paličkou na mäso pekne rozklepat. Mäso dáme is kožou a kostí, ktorú je lepšie rozrezať napoly, aby sa vyvarili aj morek, do tlakového hrnca a zalejeme studenou vodou. Pridáme korenie, nové korenie, cibuľu, cesnak, bobkový list a varíme na veľmi miernom ohni asi hodinu. Vývar scedíme a dáme do chladu. Zatiaľ si očistíme a nakrájame zeleninu na drobné kocky. Z vývaru stiahneme prevarená tuk a polievku opäť privedieme k varu. Podľa chuti ju osolíme, okoreníme, pridáme na malé kocky surové zemiaky a zeleninu. Tesne pred dovarením vložíme do polievky uvarené krúpy a dochutíme majoránom.

Komentáre k receptu Údená polievka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty