Údená polievka 2
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 129280x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 svazeček | petržlen |
mleté čierne korenie | |
1 kocka | masox |
750 g | údená rebrá |
soľ | |
1,5 l | voda |
2 balíčky | ryže |
Postup prípravy receptu
Uvaríme ryžu podľa návodu na obale. Údené mäso uvaríme a pokrájame na drobné kocky. Vývar nevyléváme. Do vývaru, v ktorom sa varilo údené mäso, vložíme masox. Necháme ho rozpustiť potom pridáme uvarenú ryžu a pokrájané mäso. Takto spoločne povaríme asi desať až pätnásť minút. Pred koncom vsypeme do údené polievky nasekanú petržlenovú vňať a podľa potreby osolíme a okoreníme. Údenou polievku podávame teplú as čerstvým pečivom.