Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Údená makrela na toast

  • predjedlá
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 30934x
Údená makrela na toast

Toasty so smotanovým pórom, teplú Údená makrela a zapečené so syrom a paradajkou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Údená makrela na toast
recept Údená makrela na toast sa mi páči
(Recept sa páči celkom 7x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 plátky toastový chlieb
1 ks údená makrela
1 lyžička maslo
4 plátky paradajka
1/2 ks stredný pór
100 g strúhaný eidam
1 dl smotana

podľa chuti:

soľ

Postup prípravy receptu

Makrelu očistíme, zbavíme hlavy, chrbticovej kosti a kože. Pór očistíme a nakrájame na kolieska. Toastový chlieb pripravíme v hriankovači. Na masle necháme zosklovatieť pór, zalejeme ho smotanou a vložíme celé dve polovice makrely. Všetko privedieme k varu a akonáhle sa ryba prehreje, preložíme ju na tanierik a uchováme na teple. Smotanu necháme vydusiť. Polovice makrel šikmo rozkrojíme na štyri porcie. Na opečené toasty rozdelíme pór dusený na smotane, makrelu, plátok paradajky a zasypeme strúhaným eidamu. Krátko zapečieme pod rozpáleným grilom, kým sa syr nerozpustí. Toasty s Údená makrela zdobíme zelenú petržlenovou vňaťou a podávame teplé ako predjedlo alebo chuťovku k vínu či pivu.

Komentáre k receptu Údená makrela na toast (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt