Údená makrela na toast
- predjedlá
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 35148x
Toasty so smotanovým pórom, teplú Údená makrela a zapečené so syrom a paradajkou.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 plátky | paradajka |
1/2 ks | stredný pór |
100 g | strúhaný eidam |
1 dl | smotana |
4 plátky | toastový chlieb |
1 ks | údená makrela |
1 lyžička | maslo |
podľa chuti: | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Makrelu očistíme, zbavíme hlavy, chrbticovej kosti a kože. Pór očistíme a nakrájame na kolieska. Toastový chlieb pripravíme v hriankovači. Na masle necháme zosklovatieť pór, zalejeme ho smotanou a vložíme celé dve polovice makrely. Všetko privedieme k varu a akonáhle sa ryba prehreje, preložíme ju na tanierik a uchováme na teple. Smotanu necháme vydusiť. Polovice makrel šikmo rozkrojíme na štyri porcie. Na opečené toasty rozdelíme pór dusený na smotane, makrelu, plátok paradajky a zasypeme strúhaným eidamu. Krátko zapečieme pod rozpáleným grilom, kým sa syr nerozpustí. Toasty s Údená makrela zdobíme zelenú petržlenovou vňaťou a podávame teplé ako predjedlo alebo chuťovku k vínu či pivu.