Údená kotleta s kalerábom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 86082x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 - 2 lyžičiek | horcica |
2 ks | šalotka |
150 ml | zeleninový vývar |
1 ks | cibula |
600 g | údená bravčová kotleta bez kosti |
700 g | kaleráb |
100 g | kyslá smotana |
2 lyžice | maslo |
300 g | mrazené zemiakové krokety |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
muškátový kvet |
Postup prípravy receptu
Krokety pripravíme podľa návodu buď v rúre, alebo vo fritovacom hrnci. Cibuľu olúpeme a jemne nasekáme. Kaleráby olúpeme a nakrájame na rezance. Na masle ľahko osmažíme cibuľu, pridáme kaleráb, zalejeme polovicou vývaru a dusíme takmer domäkka. Vývar by mal byť ku koncu takmer prevarená. Šalotky ošúpeme a rozpolíme. Spolu s mäsom je v druhej polovici vývare udusíme domäkka. Kaleráb okoreníme podľa chuti, zalejeme kyslou smotanou a prehrejeme. Už nevaríme. Na taniere rozdelíme zemiakové krokety, mäso a kedlubnovou zmes.