Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Údená kotleta s kalerábom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 86082x
Údená kotleta s kalerábom

Celkom úsporný recept na dobrú večeru.

vytlačiť recept Údená kotleta s kalerábom
recept Údená kotleta s kalerábom
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 - 2 lyžičiek horcica
2 ks šalotka
150 ml zeleninový vývar
1 ks cibula
600 g údená bravčová kotleta bez kosti
700 g kaleráb
100 g kyslá smotana
2 lyžice maslo
300 g mrazené zemiakové krokety

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie
muškátový kvet

Postup prípravy receptu

Krokety pripravíme podľa návodu buď v rúre, alebo vo fritovacom hrnci. Cibuľu olúpeme a jemne nasekáme. Kaleráby olúpeme a nakrájame na rezance. Na masle ľahko osmažíme cibuľu, pridáme kaleráb, zalejeme polovicou vývaru a dusíme takmer domäkka. Vývar by mal byť ku koncu takmer prevarená. Šalotky ošúpeme a rozpolíme. Spolu s mäsom je v druhej polovici vývare udusíme domäkka. Kaleráb okoreníme podľa chuti, zalejeme kyslou smotanou a prehrejeme. Už nevaríme. Na taniere rozdelíme zemiakové krokety, mäso a kedlubnovou zmes.

Komentáre k receptu Údená kotleta s kalerábom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty