Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Údená kapustová polievka s fazuľou

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 68149x
Údená kapustová polievka s fazuľou

Veľmi sýta polievka s údeným mäsom, kapustou, fazuľou a smotanou. Môžeme ju podávať aj ako hlavný chod.

Recept na 8 porcií.

vytlačiť recept Údená kapustová polievka s fazuľou
recept Údená kapustová polievka s fazuľou
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

150 g ostravská klobása
2 l zeleninový vývar
2 lyžice maslo
200 g červená fazuľa
4 lyžice hladká múka
1 ks údené bravčové koleno
200 ml smotana na šľahanie
1 ks cibula
1 pohár kyslá kapusta

podľa chuti:

tymián
čili paprika
soľ
mletý korenie

Postup prípravy receptu

Fazuľa namočíme do vody. Kyslá kapusta necháme odkvapkať. Klobásu olúpeme a nakrájame na kúsky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Bravčové údené koleno očistíme, vložíme do studenej vody a zvoľna varíme do polomäkké. Potom vývar zlejeme a ďalej ho nepoužívame. Do zeleninového vývaru vložíme polomäkké údené koleno a fazuľa. Varíme domäkka. Mäkké koleno obere, chudé mäso nakrájame na kúsky a vrátime späť do polievky. Z masla, múky a cibule pripravíme zápražku. Polievku zahustíme, vložíme kapustu a nakrájanú klobásu. Okoreníme chilli paprikou a tymianom. Osolíme a okoreníme. Varíme ešte asi 15 minút. Nakoniec polievku zjemníme smotanou. Hustú údenou kapustová s fazuľou podávame s pečivom.

Komentáre k receptu Údená kapustová polievka s fazuľou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty