Údená kapustová polievka s fazuľou
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 68149x
Veľmi sýta polievka s údeným mäsom, kapustou, fazuľou a smotanou. Môžeme ju podávať aj ako hlavný chod.
Recept na 8 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
150 g | ostravská klobása |
2 l | zeleninový vývar |
2 lyžice | maslo |
200 g | červená fazuľa |
4 lyžice | hladká múka |
1 ks | údené bravčové koleno |
200 ml | smotana na šľahanie |
1 ks | cibula |
1 pohár | kyslá kapusta |
podľa chuti: | |
tymián | |
čili paprika | |
soľ | |
mletý korenie |
Postup prípravy receptu
Fazuľa namočíme do vody. Kyslá kapusta necháme odkvapkať. Klobásu olúpeme a nakrájame na kúsky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Bravčové údené koleno očistíme, vložíme do studenej vody a zvoľna varíme do polomäkké. Potom vývar zlejeme a ďalej ho nepoužívame. Do zeleninového vývaru vložíme polomäkké údené koleno a fazuľa. Varíme domäkka. Mäkké koleno obere, chudé mäso nakrájame na kúsky a vrátime späť do polievky. Z masla, múky a cibule pripravíme zápražku. Polievku zahustíme, vložíme kapustu a nakrájanú klobásu. Okoreníme chilli paprikou a tymianom. Osolíme a okoreníme. Varíme ešte asi 15 minút. Nakoniec polievku zjemníme smotanou. Hustú údenou kapustová s fazuľou podávame s pečivom.