Údená kapusta z titánového hrnca
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 75241x
Skvelý recept zo spústy zeleniny pripravený v titánovom riadu od spoločnosti Top Moravia.
Recept na 4 porcie.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 plátky | údená šunka |
jalovec | |
1 štipka | soľ |
2 lyžice | olivový olej |
1 ks | cibula |
450 g | kyslá kapusta |
2 ks | Mrkva |
2 ks | cesnaková klobása |
bobkový list | |
700 g | zemiaky |
400 ml | hydinový vývar |
Rasco |
Postup prípravy receptu
Cibuľu a mrkvu olúpeme a nakrájame na kolieska. Kapustu prepláchneme. Rozpálime olej a nakrájané klobásy spolu s plátkami údenej šunky 2 až 3 minúty opekáme. Akonáhle máme opečené, dáme stranou. V rozpálenom oleji opečieme cibuľu a mrkvu domäkka. Pridáme kapustu a zemiaky a za stáleho miešania krátko opražíme. Potom podlejeme vývarom, privedieme k varu a zmes dusíme 20 minút. Potom primiešame osmahlou klobásu a údenou šunku a dusíme do úplného zmäknutia zemiakov (asi ďalších 20 minút). Výborné je i do druhého dňa uleželé.