Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Tymianová krkovička so smotanou

  • hlavné chody
  • holandská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 125716x
Tymianová krkovička so smotanou

Krkovička tentoraz pripravená na holandský spôsob v bielom víne s tymiánom a smotanou.

vytlačiť recept Tymianová krkovička so smotanou
recept Tymianová krkovička so smotanou
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

100 ml biele víno
80 g anglická slanina
3 plátky bravčová krkovička
3 plátky syr

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

olej

zálievka:

1 kelímok kyslá smotana
1 lyžica horcica
1 lyžička tymián

Postup prípravy receptu

Krkovička umyjeme, osušíme, naklepeme a po okrajoch narežeme. Osolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji. Kyslú smotanu zmiešame s horčicou, tymiánom a korením. Rúru predhrejeme na 220 ° C. Opečené mäso vložíme do zapekacej misky is tukom, prilejeme víno a dáme do rúry čiastočne vysmahnout. Na každú krkovičiek položíme plátky anglickej slaniny a plátok tvrdého syra, prelejeme pripravenou zálievkou a krátko zapečieme do zmäknutia mäsa. Mäkkou tymianový krkovičiek so smotanou podávame so zemiakmi alebo hranolky.

Komentáre k receptu Tymianová krkovička so smotanou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty