Tymianová krkovička so smotanou
- hlavné chody
- holandská kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 126777x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 ml | biele víno |
80 g | anglická slanina |
3 plátky | bravčová krkovička |
3 plátky | syr |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
olej | |
zálievka: | |
1 lyžička | tymián |
1 kelímok | kyslá smotana |
1 lyžica | horcica |
Postup prípravy receptu
Krkovička umyjeme, osušíme, naklepeme a po okrajoch narežeme. Osolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji. Kyslú smotanu zmiešame s horčicou, tymiánom a korením. Rúru predhrejeme na 220 ° C. Opečené mäso vložíme do zapekacej misky is tukom, prilejeme víno a dáme do rúry čiastočne vysmahnout. Na každú krkovičiek položíme plátky anglickej slaniny a plátok tvrdého syra, prelejeme pripravenou zálievkou a krátko zapečieme do zmäknutia mäsa. Mäkkou tymianový krkovičiek so smotanou podávame so zemiakmi alebo hranolky.