Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Tvarohový závin s jablkami a makom

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 133151x
Tvarohový závin s jablkami a makom

Zaujímavá obmena klasického jablčného závinu.

vytlačiť recept Tvarohový závin s jablkami a makom
recept Tvarohový závin s jablkami a makom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

2 a 1/3 hrnku hladká múka
8 lyžíc mlieko
1 ks vajcia
1 lyžička cukor
1/2 lyžičky ocot
1/2 kocky rastlinné tuk
štipiek soľ
250 g tvaroh

náplň:

1/2 lyžičky mletá škorica
2 hrnky mletý mak
5 ks jablko
3 lyžice cukor múčka
3/4 hrnku mlieko
1 lyžička citrónová kôra
3 lyžice maslo

Postup prípravy receptu

Vo veľkej mise zmiešame múku, rastlinný tuk, vajcia, tvaroh, mlieko, ocot a štipku soli a trochu cukru. Z týchto prísad vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozdelíme na dve časti a prikryté necháme v chladničke asi hodinu odležať. Medzitým si pripravíme makovej náplň. V kastrůlku zmiešame mletý mak, práškový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru, škoricu a mlieko. Všetko privedieme k varu. Pridáme maslo a necháme vychladiť. Jablká očistíme a nastrúhame. Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik, potrieme ochladenou makovej náplňou, posypeme strúhaným jablkami a poprášime cukrom. Kraje cesta zahneme na náplň a prasníc. Záviny prenesieme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť do stredne vyhriatej rúry. Hotové záviny sypeme cukrom a zdobíme štipky mäty.

Komentáre k receptu Tvarohový závin s jablkami a makom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty