Tvarohový veniec
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 11990x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | prášok do pečiva |
3 - 5 kvapiek | jahodová trest |
1 balíček | jahodový pudingový prášok |
1 ks | cukor krupica |
2 ks | tučný tvaroh (250g) |
2 ks | hladká múka |
2 ks | vajcia |
na ozdobu: | |
cukor múčka | |
podľa potreby: | |
hladká múka na vysypanie | |
tuk na vymazanie | |
50 ml | mlieko |
Postup prípravy receptu
Vajcia vymiešame s tvarohom, cukrom a jahodovou esencií do hladkého krému. Potom za stáleho miešania postupne prisypávame múku zmiešanú s pudingovým práškom aj práškom do pečiva. Vymiešame polotuhé cesto, ktoré podľa potreby zriedime vlažným mliekom. Cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej formy a vložíme do mierne predhriatej rúry. Pečieme asi 35 - 45 minút na 175 ° C. Špajlí vyskúšame, či sa cesto nelepí. Tvarohový veniec necháme vo forme vychladnúť a pred podávaním ho poprášime práškovým cukrom. Odmerkou nám bude vanička od tvarohu - 1ks.